Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 克 白味噌
- 40 克 味醂
-
35
克 日本清酒
lub 35 克 水 - 30 克 糖
- 1 ½ 茶匙 麻油
- 2 小撮 盐
- 360 克 茄子 ,选圆茄,切约5厘米段再一切二或一切四
- 1600 克 水 (大约),确保袋子完全被水覆盖
- 30 克 鲜榨柠檬汁 ,约半个柠檬
- 1 汤匙 芝麻,烤熟的
- 葱 ,斜切约1厘米段,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 654 kJ / 156 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 670 mg