Σιγομαγειρεμένα αχλάδια σε κόκκινο κρασί

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz.
4 μερίδες

Składniki

  • κόκκινο κρασί
    750 γρ.
  • κρασί Port
    100 γρ.
    νερό
  • νερό
    250 γρ.
  • ζάχαρη
    350 γρ.
  • ξυλάκια κανέλας
    2
  • αστεροειδείς γλυκάνισους
    2
  • ξύσμα πορτοκαλιού (1 x 3-4 εκ.)
    2 κομμάτια
  • αχλάδια (περίπου 180 γρ. το καθένα), ξεφλουδισμένα
    4

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 μερίδα

Sód 12 mg
Białko 2 g
Kalorie 2645 kJ / 631 kcal
Tłuszcz 0 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 116 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...