Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vitela
- 1000 g vazia
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 600 g água
Molho tonnata
- 350 g óleo
- 2 ovos
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- ½ limão, só o sumo
- 150 g atum em lata escorrido
- 15 g filetes de anchova
- 10 g alcaparras
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2547.6 kJ / 608.9 kcal
- Białko
- 34.6 g
- Węglowodany
- 0.6 g
- Tłuszcz
- 52.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 876.4 mg
Alternatywne przepisy
Frango à francesa
35 Min
Goulash de borrego com pimento (Tas Kebab)
1h 10 min
Aperitivos de cebola caramelizada
50 menit
Capão com recheio de miúdos e de castanhas e batatas de rebolão
11 godz. 40 min
Peito de pato e gnocchi com molho de laranja e gorgonzola
1j 20 menit
Terrine de fígados e carne picada
13 godz.
Petits gâteaux de goiaba
30 min
Sorvete de maçã, lima e menta
10 min
Perdiz de escabeche
24h
Rosbife de pimentos
2j
Frango satay com arroz jasmin
1h 55min
Peitos de frango com espumante e legumes gratinados
1 godz. 5 min