Weizenbrot Betty
TM6 TM5

Weizenbrot Betty

4.7 (135 ocen)

Składniki

  • 120 g Wasser, etwas mehr zum Besprühen
  • 20 g frische Germ, zerbröselt
    lub 7 g Trockengerm z. B. von Dr. Oetker
  • 600 g Weizenmehl, glatt, Type W700, etwas mehr zum Bemehlen
  • 2 TL Salz
  • 250 g Buttermilch
  • 1 TL Brotgewürz (siehe Tipp) (opcjonalnie)
  • Rapsöl
    lub Kokosöl zum Einfetten

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
467.3 kJ / 111.8 kcal
Białko
3.8 g
Węglowodany
22.3 g
Tłuszcz
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Błonnik
1.5 g
Sód
125.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy