![Weizenbrot Betty Weizenbrot Betty](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/45e72513-6018-4ba0-9e63-6ea4f0ce5b60/Derivates/e3eb6abe-7388-43e3-b950-86b07cf85e7a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Wasser, etwas mehr zum Besprühen
-
20
g frische Germ, zerbröselt
lub 7 g Trockengerm z. B. von Dr. Oetker - 600 g Weizenmehl, glatt, Type W700, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Salz
- 250 g Buttermilch
- 1 TL Brotgewürz (siehe Tipp) (opcjonalnie)
-
Rapsöl
lub Kokosöl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 467.3 kJ / 111.8 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 125.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Handsemmerl
10h 55min
Schnelle Salami-Pizza mit Käserand
1 godz. 50 min
Toastbrot
3h
Türkisches Fladenbrot
1 godz. 50 min
Gewürz-Zwillinge
16 godz. 30 min
Sandwichbrot
3h
Lesachtaler Hausbrot
30 godz. 30 min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14sa
Brötchensonne
2 Std.
Das Powerbrot
4h 20min
Joghurtkruste
3h
Doppelbocker aus dem Topf
3h