Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Wasser, etwas mehr zum Besprühen
-
20
g frische Germ, zerbröselt
lub 7 g Trockengerm z. B. von Dr. Oetker - 600 g Weizenmehl, glatt, Type W700, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Salz
- 250 g Buttermilch
- 1 TL Brotgewürz (siehe Tipp) (opcjonalnie)
-
Rapsöl
lub Kokosöl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 467.3 kJ / 111.8 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 125.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Das Powerbrot
4h 20min
Türkisches Fladenbrot
1 Std. 50 Min
Sandwichbrot
3h
Weißbrot
1 Std. 50 Min
Joghurtbrot
14u. 50min
Weißbrot
15 Std.
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14h
Handsemmerl
10h 55min
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min
Vollwert-Baguettes
50 min
Gewürz-Zwillinge
16 Std. 30 Min
Brötchensonne
2h