辣椒炒牛肉
TM6 TM5

辣椒炒牛肉

1.0 (1 ocena)

Składniki

  • 300 克 牛腰肉 ,切成薄片(1公分)
  • ½ 茶匙 黄姜粉
  • ½ 茶匙 盐
  • 4 个 蒜瓣 ,切成薄片
  • 30 克 食油
  • 150 克 洋葱 ,切成薄片(0.5公分)
  • 2 条 新鲜红辣椒 ,切成薄片
  • 2 条 新鲜青辣椒 ,切成薄片
  • 50 克 红萝卜 ,切条(4公分)
  • 100 克 长豆 ,切块(4公分)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
862 kJ / 206 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy