![Graupen, gekocht Graupen, gekocht](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cd9fb256-41b1-471b-a672-179044d788ab/Derivates/23f5daa0-6af7-4152-93b6-23db7df8970e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 250 g Perlgraupen
- 1 TL Öl
- ¾ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 944 kJ / 222 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Hackbällchen-Suppe
45 Min
Borschtsch mit Rindfleisch
1ωρ. 10 λεπτ.
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1sa 20 dk
Polnische Gerstensuppe (Krupnik)
45 Min
Gemüse-Leber-Torte
1h 50min
Ucha - Fischsuppe
50 Min
Tschebureki
1sa 20 dk
St. Petersburg - Joschiki
2h 55min
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1 godz. 45 min
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30min
Kreppel
1 Std.
Okroschka (Kalte Suppe)
1ωρ. 10 λεπτ.