Urządzenia i Akcesoria
Stracciatellakuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 Scheiben
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten170 g
-
Paniermehl zum Ausstreuen
-
Zartbitter-Schokolade (50% Kakao) in Stücken150 g
-
Zucker190 g
-
Vanilleschote1
-
Eier3
-
Milch150 g
-
Mehl350 g
-
Backpulver3 gestr. TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
941 kJ /
225 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ruck-Zuck-Kuchen
1 godz. 15 min
Nusskuchen
1 godz. 10 min
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Zitronenkuchen
2 godz. 30 min
Nusskuchen
1 godz.
Vanille-Kastenkuchen
1 godz. 10 min
Mandelkuchen mit Schoko-Nougat-Guss
2 godz. 45 min
Nussmuffins
45 min
Apfel-Sandkuchen
1 godz. 30 min
Rüblitorte
1 godz. 15 min
Schokoladenkuchen
1 godz. 25 min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min