Urządzenia i Akcesoria
Aligot (Cheesy Mashed Potato)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
Russet potatoes cut in chunks (3 cm)500 g
-
fresh milk250 g
-
butter cut in cubes50 g
-
salt1 tsp
-
ground black pepper1 tsp
-
Emmental cheese (opcjonalnie) grated50 g
-
Parmesan cheese (opcjonalnie) grated50 g
-
mozzarella cheese shredded250 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
470 mg
Białko
15 g
Kalorie
1125 kJ /
269 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Curly fries with garlic sauce (Thermomix® Spiralizer, TM5)
45 min
Caramel Monster Mud Dip
15 min
Sous-Vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2 godz. 20 min
Confit garlic
15 min
Onion Tarte Flambée
1 godz.
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50 min
Smoked salmon brioche with crème fraîche and dill
2 godz. 40 min
Steamed Papaya Milk
50 min
Artichoke Alfredo Sauce with Fettuccine
45 min
Clam Chowder
55 min
All-in-one chicken congee
35 min
Chicken Congee
1 godz. 30 min