Urządzenia i Akcesoria
Aligot (Cheesy Mashed Potato)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
Russet potatoes cut in chunks (3 cm)500 g
-
fresh milk250 g
-
butter cut in cubes50 g
-
salt1 tsp
-
ground black pepper1 tsp
-
Emmental cheese (opcjonalnie) grated50 g
-
Parmesan cheese (opcjonalnie) grated50 g
-
mozzarella cheese shredded250 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
470 mg
Białko
15 g
Kalorie
1125 kJ /
269 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mixed Berries Pavlova Stack
5 godz. 30 min
Vanilla Mille-Feuille with Caramel and Pecan Nuts
Brak ocen
Couscous with Lamb and Vegetables
50 min
Blueberry Jam
45 min
Fennel, Celery and Green Apple Salad (TM6)
15 min
Deconstructed Strawberry Custard Tart
4 godz. 25 min
Sous-vide Stuffed Squid and Saffron Sauce
1 godz.
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 godz.
Crème caramel (flan)
5 godz. 30 min
Dubai pistachio chocolate balls
1 godz. 45 min
Salsa Brava
10 min
Pistachio cream
15 min