Meny med grönsaksvelouté, kyckling med senapssås och ångade grönsaker

Meny med grönsaksvelouté, kyckling med senapssås och ångade grönsaker

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portioner

Składniki

Velouté, kyckling och ångade grönsaker
  • lök i halvor
    80 - 100 g
  • vitlöksklyfta (opcjonalnie)
    1
  • olivolja
    20 g
  • blandade grönsaker (t.ex. squash, morötter, sparris, paprika, broccoli), skivade (0,5 cm)
    700 g
  • vatten
    600 g
  • salt
    2 ½ tsk
  • potatis skivad (0,5 cm)
    400 g
  • skinnfria kycklingbröst strimlade (5 x 2 cm)
    500 g
    500 g skinnfria kalkonbröst, strimlade (5 x 2 cm)
  • sojasås
    2 msk
  • malen peppar
    ½ tsk
  • paprikapulver (opcjonalnie)
    ½ tsk
  • smör (opcjonalnie)
    20 g
    1 msk grädde
Senapssås
  • färskost
    50 g
    50 g grädde
  • senap
    1 msk
  • salt
    ½ tsk
  • malen svartpeppar
    1 nypa
  • färsk persilja endast bladen
    3 - 4 kvistar
  • äggula (opcjonalnie)
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 37 g
Kalorie 1745 kJ / 417 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 6.2 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie