Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g Hindistan cevizi tozu
- 100 g ceviz
- 150 - 180 g havuç, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 180 g hurma, çekirdeksiz
- 70 g kuru üzüm
- 1 tk toz tarçın, damak tadına göre
-
1 - 2
damla limon suyu (opcjonalnie)
lub 1 - 2 damla vanilya aroması (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dilim
- Kalorie
- 787 kJ / 188 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bol Elmalı Kek
2h 30 min
Tarçınlı Kıtır Ceviz
50 min
Limon ve Bal Soslu Meyve Tabağı
Brak ocen
Sebzeli Galette
1h 30min
Yulaflı Muzlu Kurabiye
50 min
Zencefilli Bezelye Çorbası
45 min
Hurmalı Yulaflı Muhallebi
3sa 25 dk
Rakılı Enginarlı Adaçaylı Fava
2sa 55 dk
Glütensiz Şekersiz Vejetaryen Kek
3h
Sarımsaklı Zeytinyağı
25 phút
Kakaolu ve Portakallı Bar
2h 15min
Orman Meyveli Puding
10min