Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 100 g Zucker
- 200 g Butter, kalt, in Stücken
- 300 g Weizenmehl, glatt, Type 480
- 1 Prise Salz
- 1 Ei (Größe M)
Glasur
- 200 - 220 g Staubzucker, gesiebt
- 30 g Eiweiß, flüssig, pasteurisiert
- 2 - 3 EL Zitronensaft, gesiebt
- Lebensmittelfarbe, gelb, rosa, blau
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 241 kJ / 58 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 8 mg