Tőkehal burgonyával és paradicsomszósszal

Tőkehal burgonyával és paradicsomszósszal

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 adag

Składniki

  • burgonya , darabokra vágva (3-4 cm)
    800 g
  • tőkehal steak (120-200 g egyenként)
    6
    6 fehér húsú halfilé, (bármilyen fajta fehér húsú hal, 120-200 g egyenként)
  • hagyma , félbe vágva
    150 g
  • fokhagyma gerezd
    1
  • sárgarépa , darabokra vágva
    100 g
  • fehér bor (opcjonalnie)
    50 g
  • paradicsom , darabokra vágva
    400 g
  • feketebors, őrölt
    ½ tk
  • , plusz ízlés szerint
    1 tk
  • víz
    100 g
  • , ízlés szerint

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 adag

Kalorie 1269 kJ / 302 kcal
Białko 33 g
Węglowodany 25 g
Tłuszcz 7 g
Błonnik 3.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie