Pisztráng hollandi mártással

Pisztráng hollandi mártással

5.0 2 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
2 adag

Składniki

  • víz
    750 g
  • burgonya darabokra vágva (3-4 cm)
    350 g
  • 1 ½ tk
  • zöldségfélék (pl. spárga, karfiol, rózsákra szedve, sárgarépa), darabokra vágva
    350 g
  • feketebors, őrölt ízlés szerint
    ¼ tk
  • pisztráng, friss, egészben, kizsigerelve pikkelyektől megtisztítva (kb. 220 g egyenként)
    2
  • citrom leve (beleértve a citromot a tálaláshoz)
    2
Hollandi mártás
  • vaj, sózatlan darabokra vágva
    100 g
  • tojás sárgája
    4
  • fehér bor
    50 g
  • citromlé, frissen facsart
    10 g
  • ½ tk
  • feketebors, őrölt ízlés szerint
    ¼ tk

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 adag

Białko 44 g
Kalorie 3694 kJ / 882 kcal
Tłuszcz 59 g
Błonnik 7.1 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie