Quiche Lorraine (frönsk baka)

Quiche Lorraine (frönsk baka)

5.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 sneiðar

Składniki

  • Gruyére ostur (opcjonalnie) í bitum
    50 g
Smjördeig
  • ósaltað smjör í bitum
    75 g
  • hveiti
    150 g
  • salt
    ½ tsk
  • vatn
    50 g
Fylling
  • beikonkurl
    200 g
  • egg
    4
  • mjólk
    50 g
  • sýrður rjómi
    100 g
    100 g rjómi (úr kúamjólk)
  • salt
    ¼ tsk
  • svartur pipar
    2 hnífsoddar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sneið

Białko 13 g
Kalorie 1215 kJ / 290 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie