Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 diş sarımsak
- 125 g soğan, ikiye bölünmüş
- 20 g tereyağı, parçalara bölünmüş (1-2 cm)
- 30 g domates salçası
- 20 g biber salçası
- 20 g zeytinyağı
- 200 g pilavlık bulgur, yıkanmış (yıkanmamış hali 200 g), süzülmüş
- 350 g su
- ½ tk tuz
- 1 - 2 tutam toz karabiber
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1125.3 kJ / 269 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 40 mg
Alternatywne przepisy
Arpa Şehriye Pilavı
1h
Etli Taze Fasulye
1h 10 min
Dana Jambon ve Sucuklu Domates Soslu Makarna
40min
Patates ve Sebze Eşliğinde Yoğurt Soslu Hint Usulü Balık
1h
Midyeli Penne
1h 5 min
Ratatuy
40min
Domatesli Biberli Ciger (Bebek Yemeği)
30 Min
Zeytinyağlı Taze Fasulye
40min
Pirinçli Yayla Çorbası
50min
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
40min
Pirinç Pilavı (Osmancık Pirinci ile)
40min
Pirinç Pilavı (Baldo Pirinç ile)
40min