Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- máslo
- 3 - 4 jablka, kyselá (cca 180 gramů každé)
- 130 gramů másla, chlazeného, na kousky
- 3 vejce
- 150 gramů cukru
- 30 gramů brandy (opcjonalnie)
- 200 gramů hladké mouky
- 1 polévková lžíce kypřicího prášku do pečiva (22 g)
- 1 špetka soli
- moučkový cukr, na posypání
- Wartości odżywcze
- na 1 plátek
- Kalorie
- 1492 kJ / 356 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Rebarborový koláč
1h 15min
Rebarborovo-jahodový koláč
1h
Bramborový koláč s jablky
1h
Hruškový šlehačkový koláč
1 Std. 35 Min
Jablečný koláč s drobenkou z těsta
3h
Kolečka s ovesnými vločkami a džemem
1h
Rybízový koláč
2 Std. 5 Min
Jablečný koláč
1h
Třený ovocný koláč
50min
Jablečný koláč (Apfelkuchen)
50min
Švestkový koláč
1h 40 min
Bublanina s meruňkami
1h