Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa de piza
- 220 g água
- 1 c. chá de açúcar
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 400 g farinha tipo 65
- 30 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 1 c. chá de sal
Cobertura
- 300 g queijo mozarela fresco cortado em pedaços
- Sal q.b.
- 400 g tomate em pedaços
- 4 c. sopa de azeite
- 10 - 15 folhas de manjericão cortadas em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3390 kJ / 810.2 kcal
- Białko
- 31.8 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 39.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 1064.1 mg
Alternatywne przepisy
Pão rústico
2h
Focaccia recheada
1h 25min
Quiche Lorraine
45min
Baguetes com alho e orégãos
1h 30min
Piza de tomate e mozarela com pesto
1h 10min
Piza sem fermento com chourição e cogumelos
50min
Piza vegetariana
1h 45min
Técnica Placas de lasanha
30min
Piza Margarita
2h 10min
Massa folhada rápida
2h
Molho bechamel
15min
Piza 4 estações
1h