Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blumenkohl-Sushi-Reis
- 400 g Blumenkohlröschen
- 1000 g Wasser
- 160 g Jasminreis
- 5 g Zucker
- 15 g Reisessig
- ¼ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 80 g Lachsfilets, frisch, ohne Haut, in Sushi-Qualität, in 20 hauchdünnen Scheiben
- 100 g Thunfisch, frisch, in Sushi-Qualität, in 20 hauchdünnen Scheiben
- 2 Nori-Blätter, längs halbiert, in 40 dünnen Streifen (5 mm), eingeweicht
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1158 kJ / 277 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sushi-Rolle mit warmen Knuspergambas
40 min
Hähnchen-Salat
30 min
Sushireis
1j 30 menit
Tres Leches
2j
Erdbeer-Spieße
35 Min
Garnelen mit grünem Tee (龙井虾)
4h 20 min
Couscous mit Hähnchen, Lamm und scharfer Bratwurst
1h 10 min
Süße Briouats
35 Min
Hähnchen Teriyaki
2j
Chicken-Paprika-Rolle
1j
Moules et frites
45 Min
Japanische Ramen Nudelsuppe
1 Std. 40 Min