Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 60 g Öl, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Salz
- 25 g Wasser
- 400 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr zum Bemehlen
- 20 g frische Germ
- 300 g Milch
-
500 - 700
g Butterschmalz
lub 500 - 700 g Frittieröl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1517 kJ / 363 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eiernockerl
30 min
Grammelpogatscherl
1h 10 min
Palatschinken
45 Min
Churros
1 Std. 15 Min
Piña Colada
10 min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45 Min
Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl
35 Min
Frittierte Hühnernuggets
30 min
Feuerflecken mit Thymianzwiebeln
1j 30 menit
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1j
Langos klassisch
1j 30 menit
Mini-Schaumrollen
1 Std. 40 Min