Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 汤匙 海茸头 (opcjonalnie)
- 10 克 干昆布 ,切成方形(2公分x 2公分),洗净
- 6 朵 干香菇 ,洗净,置放30分钟软化
- 300 克 白萝卜 ,去皮,切粗块(2公分)
- 4 片 新鲜姜 ,去皮
-
1
条 新鲜红辣椒
lub 1 条 辣椒干 - 2 汤匙 冷压芝麻油
- 2 汤匙 三宝粉 (参考贴士)
- ¼ 茶匙 海盐
- 2 汤匙 酱青
- 1 汤匙 糖蜜
- 200 克 水
- 1 茶匙 糖蜜粉
- 1 汤匙 意大利香脂醋
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 414 kJ / 99 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4 g