素鲜锅
TM6 TM5

素鲜锅

2.5 (2 oceny)

Składniki

  • 3 汤匙 海茸头 (opcjonalnie)
  • 10 克 干昆布 ,切成方形(2公分x 2公分),洗净
  • 6 朵 干香菇 ,洗净,置放30分钟软化
  • 300 克 白萝卜 ,去皮,切粗块(2公分)
  • 4 片 新鲜姜 ,去皮
  • 1 条 新鲜红辣椒
    lub 1 条 辣椒干
  • 2 汤匙 冷压芝麻油
  • 2 汤匙 三宝粉 (参考贴士)
  • ¼ 茶匙 海盐
  • 2 汤匙 酱青
  • 1 汤匙 糖蜜
  • 200 克 水
  • 1 茶匙 糖蜜粉
  • 1 汤匙 意大利香脂醋

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
414 kJ / 99 kcal
Białko
1 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
5 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy