Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g Vollkornreis
- 5 g Dinkel
- 20 g getrocknete Aprikosen, entsteint, ungeschwefelt
- 200 g Vollmilch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1033 kJ / 247 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Grundrezept Vollmilch-Getreide-Brei (für den 7. bzw. 8./9. Monat)
20 min
Grundrezept Getreide-Obst-Brei
20 min
Haferflocken-Milchbrei mit Datteln
20 min
Hirseflockenbrei mit Erdbeer-Pfirsich
15min
Weizen-Milchbrei mit Nektarinen
25 min
Hirse-Milchbrei mit Banane
20 min
Dinkel-Milchbrei mit Pfirsich
20 min
Reisbrei mit Birne
25 min
Dinkelbrei mit Apfel
25 min
Zwieback-Milchbrei mit Trauben
15min
Sechskorn-Milchbrei mit Banane
20 min
Haferbrei mit Birne
15min