Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di latte
-
½
cubetto di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 1 cucchiaino di zucchero
- 550 g di farina
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 uovo
- 10 g di sale (1 cucchiaino)
Ripieno e finitura
- 200 g di speck a fette
- 200 g di formaggio Asiago o altro formaggio a piacere, a pezzi (3 cm)
-
1
tuorlo per spennellare
lub 20 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2776 kJ / 663 kcal
- Białko
- 31.3 g
- Węglowodany
- 72.9 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Ghirlanda centrotavola
5h 5 min
Pasta Choux
2j
Pan Brioche
8h
Pasta frolla
1h 50min
Focaccia tramezzino
2j 5 menit
Danubio dolce
3 godz. 25 min
Treccia molisana pasquale
4j 30 menit
Torta di rose
2j
Tortano speck e fontina
2j
Panini napoletani
5 godz. 20 min
Fagotto napoletano
2h 15 min
Brioche ai peperoni
2h 45 min