Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 gemas de ovo
- 100 g açúcar
- 500 g leite
- 2 tiras de casca de limão, só a parte amarela
-
Açúcar demerara q.b. p/ queimar
lub Açúcar mascavado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 338 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de chocolate
20min
Leite creme
25 min
Aletria de cortar à faca
35 min
Pudim abade de Priscos
2h 15min
Leite-creme de chocolate
40 min
Leite-creme frito
4 Std. 30 Min
Sopa dourada
45 min
Aletria de laranja
40 min
Farófias com creme de limão
40 min
Sopa dourada
1h 20min
Aletria de coco
40 min
Mousse de chocolate
3 Std.