Urządzenia i Akcesoria
Salziges Karamelleis
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
8 Portionen
Składniki
Salzige Karamellsauce
-
250 g dunkelbrauner ZuckerZucker250 g
-
Sahne200 g
-
Wasser1030 g
-
Zitronensaft1 TL
-
Butter kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)30 g
-
Salz1 TL
-
Essig50 g
Eiscreme
-
Vanilleschote nur das Mark½
-
Milch 3,5% Fett600 g
-
Sahne200 g
-
Zucker30 g
-
Eigelb6
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
2034 kJ /
486 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Kochbuch
131 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Sauce Hollandaise
15 min
Zitronen-Ingwer-Gummis
25 godz. 20 min
Vanilleeis-Sandwiches
14 godz.
Sauce Béarnaise
20 min
Vanilleeis
12 godz.
Brioche
9 godz. 30 min
Vanillepudding
15 min
Mangochutney
1 godz. 20 min
Schokoladenmousse
3 godz. 20 min
Senf-Dill-Sauce
2 godz.
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Mini-Pavlova mit Orangen
1 godz. 50 min