Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Wasser
- 200 g Milch
- 80 g Zucker
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 1 Ei, getrennt
- 550 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 150 g Tahin
- 150 g Pekmez
- 1 EL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 674 kJ / 161 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Kleine Köfte in Brühe - Sulu Köfte
1h
Weiße-Bohnen-Eintopf - Etli Kuru Fasulye
14h
Kaltschale für den Sultan - Padişah Hoşafı
1 godz. 30 min
Frauenschenkel-Köfte - Kadınbudu Köfte
50 min
Olivenbörek - Zeytin Böreği
45 min
Feigenbiskuit - Incirli Kek
2h
Yufka-Taschen aus der Pfanne - Gözleme
1 godz. 20 min
Lammkoteletts in Tomaten-Zwiebel-Sauce mit Weizen-Pilav - Keşkekli Pirzola Yahni
13 godz. 15 min
Grießhelva - İrmik Helvası
1h 25min
Poca (türkische Hörnchen)
2 godz. 10 min
Hörnchen mit Apfel und Lavendel
50 min
Poğaça - türkische Teigtaschen
2h 40min