Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
三丁包子内馅
- 100 克 鸡胸肉 ,切小丁
- 100 克 猪肉 ,切小丁
- 1 茶匙 盐
- ¾ 茶匙 老抽
- 1 小撮 白胡椒粉
- 1 茶匙 淀粉
- 500 - 550 克 水
- 100 克 笋 ,切0.5厘米小丁
- 3 汤匙 油
- 1 茶匙 生抽
- ½ 茶匙 糖
- 1 茶匙 蚝油
- 2 汤匙 淀粉
- 4 汤匙 水 ,调和淀粉用
包子面皮
- 150 克 水
- 1 茶匙 干酵母粉
- ½ 汤匙 糖
- 300 克 面粉
- 1 茶匙 盐
- 1 茶匙 油 ,再额外准备些涂抹用
组合
- 500 克 水 ,蒸煮用
- Wartości odżywcze
- na 1 个
- Kalorie
- 958.7 kJ / 229.1 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.3 g