法式檸檬塔

法式檸檬塔

4.7 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
3 個

Składniki

檸檬奶油餡
  • 檸檬汁
    100 克
  • 冰糖粉
    100 克
  • (約3顆)
    150 克
  • 香草精
    ½ 茶匙
  • 奶油 ,切塊,置於室溫軟化
    150 克
塔皮
  • 奶油 ,切塊(冷藏)
    140 克
  • 冰糖粉
    50 克
  • ¼ 茶匙
  • 香草精
    ½ 茶匙
  • 杏仁粉
    30 克
  • 高筋麵粉
    120 克
  • 低筋麵粉
    120 克
  • (約55克)
    1 顆
杏仁奶油餡&白巧克力餡
  • 奶油 ,切塊,置於室溫軟化
    40 克
  • 冰糖粉
    35 克
  • 35 克
  • 杏仁粉
    35 克
  • 玉米粉
    5 克
  • 白巧克力 ,剝小塊
    100 克
  • 檸檬皮屑 ,少許

Wartości odżywcze na 1 個

Kalorie 1770.7 kcal / 7401.5 kJ
Białko 24.3 g
Tłuszcz 118.7 g
Węglowodany 159 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 530.7 g
Sód 377.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...