法式檸檬塔
TM5 TM6

法式檸檬塔

4.7 (7 ocen)

Składniki

檸檬奶油餡

  • 100 克 檸檬汁
  • 100 克 冰糖粉
  • 150 克 蛋 (約3顆)
  • ½ 茶匙 香草精
  • 150 克 奶油 ,切塊,置於室溫軟化

塔皮

  • 140 克 奶油 ,切塊(冷藏)
  • 50 克 冰糖粉
  • ¼ 茶匙 鹽
  • ½ 茶匙 香草精
  • 30 克 杏仁粉
  • 120 克 高筋麵粉
  • 120 克 低筋麵粉
  • 1 顆 蛋 (約55克)

杏仁奶油餡&白巧克力餡

  • 40 克 奶油 ,切塊,置於室溫軟化
  • 35 克 冰糖粉
  • 35 克 蛋
  • 35 克 杏仁粉
  • 5 克 玉米粉
  • 100 克 白巧克力 ,剝小塊
  • 檸檬皮屑 ,少許

Wartości odżywcze
na 1 個
Kalorie
7401.5 kJ / 1770.7 kcal
Białko
24.3 g
Węglowodany
159 g
Tłuszcz
118.7 g
Błonnik
3.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy