Buharda Lahanalı ve Etli Çin Mantısı

Buharda Lahanalı ve Etli Çin Mantısı

4.0 20 rating
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
32 adet

Składniki

Hamur
  • sıvı yağ yağlamak için ekstra yağ
    1 yk
  • su gerekirse ekstra su
    150 g
  • un hamuru açmak için ekstra un
    300 g
  • tuz
    ¼ tk
  • su
Dolgu ve Mantılar
  • beyaz lahana yaprağı parçalara bölünmüş (3-4 cm)
    400 g
  • tuz
    1 ½ tk
  • orta yağlı dana kıyma ikiye bölünmüş
    350 g
  • su
    530 g
  • soya sosu
    20 g
  • pirinç sirkesi
    2 tk
    2 tk sake
  • şeker
    ½ tk
  • toz karabiber
    ½ tk
  • susam yağı
    1 yk

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 adet

Białko 3 g
Kalorie 318 kJ / 76 kcal
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...