Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hamur
- 1 yk sıvı yağ, yağlamak için ekstra yağ
- 150 g su, gerekirse ekstra su
- 300 g un, hamuru açmak için ekstra un
- ¼ tk tuz
- su
Dolgu ve Mantılar
- 400 g beyaz lahana yaprağı, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 1 ½ tk tuz
- 350 g orta yağlı dana kıyma, ikiye bölünmüş
- 530 g su
- 20 g soya sosu
-
2
tk pirinç sirkesi
lub 2 tk sake - ½ tk şeker
- ½ tk toz karabiber
- 1 yk susam yağı
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 318 kJ / 76 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surumi ve Krem Peynirli Sushi
1 Std. 20 Min
Et Bulyon
45min
Pratik Puf Hamuru
2 Std.
Çubukta Sıcak Çikolata
1 Std. 20 Min
Teriyaki Sos (sarımsak ve zencefilli)
Brak ocen
Rozbif
5h 30 min
Domuz Pastırması Kaplı Hindi Budu ve Patates
2 Std.
Bal Kabağı Çorbası, Sebze ve Pilav Eşliğinde Balık, Elmalı Armutlu Crumble
1 Std.
Mantı
1h 45min
Doğranmış sarımsak
Brak ocen
Ev Yapımı Biberli Tavuk Salamı
3 Std. 25 Min
Taze Makarna Hamuru
1 Std.