Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 6 Knoblauchzehen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 50 g Weizenmehl
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Hühnerbouillon
lub 2 Würfel Hühnerbouillonwürfel (für 0,5 l) - 100 g Schlagrahm, 30-40 % Fettgehalt
- 1 gestr. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Cayennepfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 935 kJ / 223 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knoblauchsauce
10 Min
Champignoncremesuppe
20 Min
Tomatencremesuppe
35 Min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45 Min
Spargel-Dill-Suppe
25 Min
Gurkencremesuppe
25 Min
Leichte Käsesuppe
25 Min
Kartoffel-Pilz-Suppe
45 Min
Blumenkohl-Crèmesuppe
50 Min
Knoblauchsauce
15 Min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 Std.
Eiersalat-Brötli
15 Min