Urządzenia i Akcesoria
Red Velvet Cake
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 slices
Składniki
Sponge
-
large eggs2
-
sunflower oil plus extra for greasing340 g
-
buttermilk240 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
white wine vinegar1 Tbsp
-
red food colouring tube, as desired (see tip)½ - 1
-
caster sugar300 g
-
plain flour300 g
-
cocoa powder20 g
-
bicarbonate of soda1 ½ tsp
-
fine sea salt¼ tsp
Icing
-
caster sugar180 g
-
cream cheese250 g
-
unsalted butter soft40 g
-
natural vanilla extract½ tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
5.9 g
Kalorie
2611 kJ /
626 kcal
Tłuszcz
38.7 g
Węglowodany
62.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30min
Salted Caramel and Chocolate Brownie Cake
2h 40min
Chocolate Fudge Cake
1h
Buttercream icing
5min
Spider Web Cupcakes
1h 5min
Chocolate Chip Cookies
50min
Brownies
50min
Ultimate Chocolate Cake
2h 15min
Triple Chocolate Layer Cake
2h 30min
Carrot Cake
2h 30min
Chocolate Lava Cookies
1h 40min
Milk Chocolate and Banana Cake
3h 35min