Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 340 g sunflower oil, plus extra for greasing
- 240 g buttermilk
- 2 large eggs
- 1 tsp vanilla extract
- 1 Tbsp white wine vinegar
- ½ - 1 red food colouring tube, as desired (see tip)
- 300 g caster sugar
- 300 g plain flour
- 20 g cocoa powder
- 1 ½ tsp bicarbonate of soda
- ¼ tsp fine sea salt
Icing
- 180 g caster sugar
- 250 g cream cheese
- 40 g unsalted butter, soft
- ½ tsp vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2611 kJ / 626 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
Alternatywne przepisy
Berries and Cream Layer Cake
2 godz. 15 min
Waffles
25min
Chocolate cake
45min
Marble Cake
2 Std. 10 Min
Brownies
50min
Caramel Cake with Fruit and Caramel Sauce
3 godz. 50 min
Sticky Toffee Sponge Cake
1 Std. 30 Min
Carrot Cake
2 godz. 30 min
Raspberry and Coconut Cake
1h 50min
Carrot Cake Cupcakes
1h 20min
Ultimate Chocolate Cake
2 godz. 15 min
Chocolate Fudge Cake
1 Std.