Red Velvet Cake
TM6 TM5

Red Velvet Cake

4.4 (294 oceny)

Składniki

Sponge

  • 340 g sunflower oil, plus extra for greasing
  • 240 g buttermilk
  • 2 large eggs
  • 1 tsp vanilla extract
  • 1 Tbsp white wine vinegar
  • ½ - 1 red food colouring tube, as desired (see tip)
  • 300 g caster sugar
  • 300 g plain flour
  • 20 g cocoa powder
  • 1 ½ tsp bicarbonate of soda
  • ¼ tsp fine sea salt

Icing

  • 180 g caster sugar
  • 250 g cream cheese
  • 40 g unsalted butter, soft
  • ½ tsp vanilla extract

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
2611 kJ / 626 kcal
Białko
5.9 g
Węglowodany
62.3 g
Tłuszcz
38.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy