Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 克 新鲜姜
- 150 克 鸡腿 ,带皮,去骨,切丁 (2公分)
- 3 汤匙 酱青
- 1 茶匙 黑酱油
- ¼ 茶匙 麻油
- 1 茶匙 绍兴花雕酒
- 2100 克 水
- 300 克 糯米 ,预先浸泡2小时
- ¼ 茶匙 盐
- 1 茶匙 糖
- 1 小撮 白胡椒粉
- 2 个 蒜瓣
- 30 克 小红葱
- 40 克 食油 , 额外准备涂抹用
- 10 克 虾米 ,洗净
- 100 克 腊肠 (大约2根),切片 (0.2公分)
- 15 克 干香菇 ,预先浸软,切半
- 2 张 荷叶 , 在热水中浸软,去梗,剪半
- 2 个 咸蛋黄 ,切半 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1887 kJ / 451 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 72.3 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Błonnik
- 3.6 g