Urządzenia i Akcesoria
Apfelsemmel
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
12 Portionen
Składniki
-
Äpfel klein, geschält, in Stücken (3 cm)2
-
Zitronensaft20 g
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Servieren70 g
-
Ei (Kl. M)1
-
Zucker70 g
-
Mehl250 g
-
Weinstein-Backpulver3 TL
-
Milch100 g
-
Zimt½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
761 kJ /
181 kcal
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2018
47 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Birnen-Nuss-Brot
1 godz. 15 min
Brötchen mit Zimt und Rosinen
1 godz. 20 min
Frühstücksmuffins
45 min
Frühstücksfladenbrot aus Banane und Roggenmehl
1 godz. 50 min
Zwetschgen-Scones
40 min
Walnut Scones
30 min
Hefezupfbrot mit Zimt
2 godz. 10 min
Müsliweckchen
2 godz.
Weintrauben-Muffins
30 min
Rosinenbrötchen
2 godz. 30 min
Schnelle Apfel-Trauben-Ballen
40 min
Apfel-Müsli-Muffins
50 min