Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 白洋葱 ,切块
- 3 瓣 蒜头
- 50 克 橄榄油
- 2 茶匙 甜红辣椒粉
- 2 支 新鲜红辣椒 ,如美人椒,切段
- 2 小撮 番红花 (约2克)
- 100 克 番茄 ,切块
- 20 克 去核黑橄榄
- 100 克 西班牙辣香肠 ,切段
- 220 克 新鲜章鱼 ,去内脏筋膜,洗净切段
- 100 克 土豆 ,去皮切块
- 30 克 新鲜豌豆仁
- 1 茶匙 盐
- 1 小撮 胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1793 kJ / 428.5 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Błonnik
- 5.2 g