Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Wasser
- 200 g Milch
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 200 g Nudeln (Penne)
- 100 g Blattspinat, TK, portionierbar
-
100
g Frischkäse
lub 100 g Schmelzkäse - 100 g Schinken, gekocht, in Scheiben, in Würfeln
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Muskat
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2820 kJ / 674 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schinken-Spinat-Gnocchi in Rahmsauce
45 min
One-Pot-Hähnchen-Pasta
35 min
Spätzletopf
30 min
Tortellini in Schinken-Sahne-Sauce
25 min
Schinken-Porree-Sauce
30 min
Schinken-Käse-Sauce
25 min
Tortellini-Bolo
20 min
Gnocchi mit Pfifferling-Rahm-Sauce
30 min
Gnocchi-Auflauf mit Hähnchen und Spinat
1h
Mini-Maultaschen in Pilzrahm
30 min
Cremig-bunter Gnocchitopf mit Salamistreifen
30 min
Bandnudeln mit Brokkoli-Lachs-Sauce
35 min