Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 gramů červené čočky
- 500 gramů vody
- máslo, na vymazání
- 120 gramů parmazánu, na kousky
- 2 lilky (400 gramů)
- 50 gramů olivového oleje
- 1 cibule (200 gramů), na čtvrtky
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika (150 gramů), na kousky
- 400 gramů rajčat v plechovce, loupaných, i se šťávou
- 120 gramů červeného vína
- 1 polévková lžíce oregana, sušeného
- 1 čajová lžička zázvoru, mletého, sušeného
- 2 čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky pepře, mletého
- 40 gramů másla
- 500 gramů mléka
- 40 gramů hladké mouky
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 2000 kJ / 477 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Zelenina s kokosovým mlékem a kari s rýží
1 godz.
Čočkový salát s rajčaty a fetou
50 min
Zeleninové kari s rýží
1 godz.
Karibské kari
45 min
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16u.
Papriky plněné quinoou s bylinkami
30 min
Středomořský zeleninový pekáč
50 min
Pečené fazole
1h 25 min
Kokosový Dhal
20 min
Quiche s fetou a červenou řepou
1 Std. 50 Min
Indický čočkový dahl
30 min
Lilkové ragú s cizrnou
45 min