Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cookie Dough
- 1 lemon, thin peel only, no pith
- 3 oz sugar
- 8 oz unsalted butter, room temperature
- 1 large egg
- 1 tsp lemon extract
- 7 oz all-purpose flour
- 2 tbsp corn starch
- ¼ tsp baking powder
- ⅛ tsp baking soda
- ⅛ tsp salt
Lemon Glaze Icing
- 12 oz ultrafine sugar, divided
- 4 tbsp freshly squeezed lemon juice (approx. 2 lemons), plus zest, to garnish
- ¼ tsp lemon extract (opcjonalnie)
- sugar sprinkles
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 669 kJ / 160 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Curd
1h
Gingerbread Cookies
1 Std. 15 Min
Apple Pie
3h 30min
Meyer Lemon Bars
40 min
Chocolate Coconut Brownies
1 Std. 50 Min
Texas Sheet Cake
1h 30min
Cinnamon and Date Twist
50min
Carrot Cake with Cream Cheese Frosting
2h
Snickerdoodles
25min
Cinnamon Cake Donuts
50min
Parker Rolls
2h 20min
Blueberry Cobbler
1h