Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cookie Dough
- 1 lemon, thin peel only, no pith
- 3 oz sugar
- 8 oz unsalted butter, room temperature
- 1 large egg
- 1 tsp lemon extract
- 7 oz all-purpose flour
- 2 tbsp corn starch
- ¼ tsp baking powder
- ⅛ tsp baking soda
- ⅛ tsp salt
Lemon Glaze Icing
- 12 oz ultrafine sugar, divided
- 4 tbsp freshly squeezed lemon juice (approx. 2 lemons), plus zest, to garnish
- ¼ tsp lemon extract (opcjonalnie)
- sugar sprinkles
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 669 kJ / 160 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gingerbread Cookie Cups with Cinnamon Apples
1h
Texas Sheet Cake
1h 30min
Goat Cheese Rolls
2h
Garibaldi Biscuits
40min
Teddy Bear Burgers
2h
Snickerdoodles
25min
Blueberry Swirl Cheesecake
8h 55min
Carrot Cake with Cream Cheese Frosting
2h
Double Peanut Cookies
30min
Meyer Lemon Bars
40min
Apple Pie
3 godz. 30 min
Honey Almond Coffee Cake
1h