Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Frühlingszwiebel, in kleinen Stücken
- 100 g Knollensellerie, in Stücken
- 100 g Möhren, in Stücken
-
150
g Laugenbrezeln, altbacken, in Stücken (2 cm)
lub 150 g Laugenstangen, altbacken, in Stücken (2 cm) -
100
g Gouda, in Stücken
lub 100 g Emmentaler, in Stücken - 5 Eier
- 170 g Milch
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ¾ TL Pfeffer
- ½ TL Salz
- 1 TL Senf
- 500 g Wasser
- 150 g Kräuterquark (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1652 kJ / 395 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomatenstrudel mit Reis
45min
Laugenknödel mit Käsekern
1 Std.
Brotknöpfle
35 Min
Kartoffel-Spinat-Pizza
1h 5 min
Rote-Bete-Schmarrn mit Knoblauchdip
50 Min
Kräuter-Tomaten-Knödel mit Gorgonzola-Speck-Sauce
2h
Strudel mit Sauerkrautfüllung
1h 30 min
Brezelgugelhupf
1 Std. 10 Min
Obazda-Flammkuchen
1klst 50 min
Krautfleckerl aus dem Ofen
1 Std.
Röstipizza
45min
Schwäbische Lasagne
45min