Urządzenia i Akcesoria
Knusperhörnchen with Semolina and Apricot Filling
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
10 pieces
Składniki
Dough
-
plain flour370 g
-
sunflower oil40 g
-
water lukewarm120 g
-
vinegar10 g
-
medium egg1
-
caster sugar1 tsp
-
fine sea salt½ tsp
Filling
-
dried apricots, pitted30 g
-
milk190 g
-
sugar30 g
-
vanilla sugar, homemade10 g
-
fine semolina30 g
-
orange peel (opcjonalnie) finely grated⅛ tsp
-
fine sea salt1 pinch
-
egg yolk from medium egg1
Assembly
-
unsalted butter diced60 g
-
sugar40 g
-
ground cinnamon¼ tsp
-
egg yolk from medium egg1
-
milk20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
6 g
Kalorie
1230 kJ /
294 kcal
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Frangipane Cake
1 godz. 45 min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 godz. 20 min
Marble Cake
2 godz. 10 min
Chocolate Caramel Bake with Walnuts
1 godz. 40 min
Coconut Cake
1 godz. 20 min
Pear and Walnut Cake
1 godz. 35 min
Lemon and White Chocolate Cream Tart
2 godz. 45 min
Vanilla Cream Gugelhupf
1 godz. 20 min
Candied Orange and Almond Chocolate Slice
2 godz. 10 min
Fennel and Orange Biscotti - Biscotti all'arancia e finocchio
3 godz. 40 min
Carrot Cake
2 godz. 30 min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min