Wersje kompatybilne
Knusperhörnchen with Semolina and Apricot Filling
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 370 g plain flour
- 40 g sunflower oil
- 120 g water, lukewarm
- 10 g vinegar
- 1 medium egg
- 1 tsp caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
Filling
- 30 g dried apricots, pitted
- 190 g milk
- 30 g sugar
- 10 g vanilla sugar, homemade
- 30 g fine semolina
- ⅛ tsp orange peel, finely grated (opcjonalnie)
- 1 pinch fine sea salt
- 1 egg yolk, from medium egg
Assembly
- 60 g unsalted butter, diced
- 40 g sugar
- ¼ tsp ground cinnamon
- 1 egg yolk, from medium egg
- 20 g milk
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1230 kJ / 294 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Vanilla Cream Gugelhupf
1 godz. 20 min
Orange Marmalade Muffins
40 min
Cocoa Steamed Buns
3h
Apple and Blackberry Pudding
1h 15min
Blueberry Buns
3h 25min
Blueberry and Raspberry Plaited Loaf
3h
Raspberry and Orange Jaffa Cakes
7 Std. 45 Min
Mini Choux with Strawberries
2 godz. 10 min
Fig and Nuts Yoghurt
12h 25 min
Morello Cherry Brownies
1h
Chocolate Orange Pinwheel Biscuits
3h 45min
Almond Honey Semolina Cake
1h