辣味肉糜蒸茄子
TM5 TM6

辣味肉糜蒸茄子

3.0 (1 ocena)

Składniki

  • 350 克 茄子 ,选择杭茄,切成10cm的长条
  • 1 满茶匙 盐
  • 80 克 去皮五花肉 ,切块后放速冻1-2小时
  • 5 克 姜
  • 15 克 油
  • 30 克 辣椒酱 ,建议选择李锦记
  • 500 克 水

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1429 kJ / 341.5 kcal
Białko
5.8 g
Węglowodany
6.6 g
Tłuszcz
31.9 g
Błonnik
2.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy