Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ 茶匙 鹽
- 20 克 油
- 200 克 義大利螺旋麵 (建議烹煮時間為10-11分鐘)
- 30 克 蒜頭
- 5 克 新鮮紅辣椒 ,切片
- 300 克 花枝 ,切片
- 35 克 白酒
- 30 克 新鮮四季豆 ,切段(約5公分)
- 70 克 水
- 50 克 小番茄 ,對切
- 20 克 京都水菜 ,切段(約3公分) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 806 kJ / 192.8 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 1.3 g