Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tart Hamuru
- 75 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş (1 cm)
- 150 g un
- 1 tutam tuz
-
1 ½
tk vanilya şekeri, ev yapımı
lub ¼ tk doğal vanilya özü - 50 g su
Üst Malzemesi
- 30 g şeker
- 10 g tereyağı, çok ince kesilmiş
- 900 - 1000 g elma (ör. Reinette, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin, Gravenstein)
- Wartości odżywcze
- na 1 dilim
- Kalorie
- 915 kJ / 218 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tart Hamuru
10 min
Çilekli Yulaf Lapası
20 min
Acı Biberli Sebze
1hod. 5min
Salatalık Çorbası ve Karides Çöp Şiş
35 min
Elmalı Kek
1h 15 min
Kıtırlı Papatya Çörek
1hod. 5min
Pazılı ve Kuru Domatesli Kiş
1hod.
Tatlı Tart Hamuru
1h 50min
Elmalı Kek
1hod.
Pita Ekmeği
2h
Şu Hamuru (Pâte à choux)
2h
Elmalı ve Böğürtlenli Turta
2h