Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g süt
- 150 g su
-
20
g yaş maya, ufalanmış
lub 1 paket instant kuru hamur mayası (7-8 g) - 1 tk şeker
- 30 g tereyağı, yumuşak
- 500 g un, serpmek için ekstra un
- 1 ½ tk tuz
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 1118.9 kJ / 267.3 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 376.6 mg
Alternatywne przepisy
Sotelenmiş Mantar
20min
Grissini
2u.
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1u. 20min
Tencerede Pratik Ekmek
2h 20 min
Bol Çekirdekli Çavdar Ekmeği (Düşük Glisemik İndeksli)
1h 50min
Yoğurtlu Ekmek
3h
Otlu Gözleme
1h 50min
Kurutulmuş Domates ve Fesleğenli Ekmek
1h 50min
Taze Otlu, Sarımsak ve Soğanlı Ekmek
1h 10min
Sütlü Minik Ekmekler
1u. 45min
Mayasız kolay ekmek
20min
Kaşarlı Pide
1u. 45min