Japanese Strawberry Shortcake

Japanese Strawberry Shortcake

4.6 51 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portions

Składniki

Sponge cake
  • fresh milk
    30 g
  • butter plus extra for greasing
    15 g
  • eggs
    4
  • caster sugar
    120 g
  • superfine flour sifted
    120 g
    120 g low protein flour, sifted
  • baking soda
    ¼ tsp
  • vanilla extract
    1 tsp
Chantilly cream
  • whipping cream 35% fat, chilled
    500 g
  • caster sugar
    50 g
  • vanilla extract
    ½ tsp
  • large strawberries hulled, rinsed, cut in slices (0.3 cm), plus extra for decorating
    400 g
  • icing sugar for dusting

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5 g
Kalorie 1635.9 kJ / 391 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 32.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...