Japanese Strawberry Shortcake
TM6 TM5

Japanese Strawberry Shortcake

4.7 (45 ocen)

Składniki

Sponge cake

  • 30 g fresh milk
  • 15 g butter, plus extra for greasing
  • 4 eggs
  • 120 g caster sugar
  • 120 g superfine flour, sifted
    lub 120 g low protein flour, sifted
  • ¼ tsp baking soda
  • 1 tsp vanilla extract

Chantilly cream

  • 500 g whipping cream, 35% fat, chilled
  • 50 g caster sugar
  • ½ tsp vanilla extract
  • 400 g large strawberries, hulled, rinsed, cut in slices (0.3 cm), plus extra for decorating
  • icing sugar, for dusting

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1635.9 kJ / 391 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
32.9 g
Tłuszcz
29 g
Błonnik
1.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy