![Nudelsuppe Nudelsuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/58d1468a-80db-4701-9609-26e310d9895f/Derivates/8074d206-259b-45bf-afac-83bc8055a62b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g Olivenöl
- 100 g Pasta, getrocknet, Sorte Fidelini
-
250
g Tomaten, in Stücken
lub 250 g passierte Tomaten, in Stücken - 50 g Tomatenpurée (konzentriert)
-
2
geh. TL Bouillon (Paste), Fleisch oder Gemüse
lub 2 Bouillonwürfel (für 0,5l), Fleisch oder Gemüse - ½ - 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen, nach Belieben (opcjonalnie)
- 800 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 568 kJ / 136 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta, gekocht
25min
Spaghettini mit Knoblauch, Olivenöl und Cherry-Tomaten
25min
Spaghetti an Tomaten-Speck-Sauce
35min
Gschwellti (Gekochte Kartoffeln)
30min
Conchiglie an frischer Tomatensauce mit Ziegenkäse
45min
Knoblauch-Champignons
20 min
Pizzasauce
35min
Pizza Margherita
1h 45min
Kartoffelsalat
8h 45min
Bolognese Sauce
3 Std. 15 Min
Spanische Tomatensauce
25min
Reissuppe
50min