Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sosul de vanilie (crème anglaise)
- 450 g lapte
- 6 gălbenușuri
- 70 g zahăr
- 15 g zahăr vanilat făcut în casă
Găluștile de albuș
- 30 g zahăr
- 6 albușuri
- 1 priză sare
- 30 g caramel lichid (vezi recomandarea) (opcjonalnie)
- 25 g fistic în coajă, crud, nesărat, mărunțit (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Budincă-cremă de vanilie
15min
Budincă-cremă de ciocolată
1h 20min
Budincă din griș
20 min
Sos de caramel
1 Std. 30 Min
Spumă de fructe
10min
Castane la Varoma
55min
Budincă de orez
1 godz.
Știuleți de porumb gătiți la aburi
25 min
Spumă de căpșune cu budincă-cremă de mentă
25 min
Lichior de ouă cu mirodenii
4h 30min
Lichior din fructe de pădure
30 min
Piure de castane
45 min