Risotto cu parmezan

Risotto cu parmezan

4.8 219 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porții

Składniki

  • parmezan tăiat bucăți (3 cm)
    40 g
  • șalotă (cca. 30 g)
    1
  • unt
    40 g
  • ulei de măsline extravirgin
    10 g
  • orez pentru risotto (ex. Carnaroli, Arborio), timp de fierbere 14-15 minute (vezi recomandarea)
    320 g
  • vin alb, sec
    60 g
  • apă
    820 g
  • cub de concentrat (pentru 0,5 l) de carne sau legume
    1
    1 linguriță cu vârf concentrat pastă, de carne sau vegetal
  • sare după gust
    ½ - 1 linguriță

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Białko 9 g
Kalorie 1812 kJ / 433 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...