Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
肉桂餡
- 70 克 奶油, 切塊,室溫軟化
-
100
克 胡桃
lub 100 克 核桃 - 5 大匙 二砂糖
- 2 大匙 肉桂粉
麵包卷
- 125 克 牛奶
- 55 克 糖
- 1 小撮 鹽
- ½ 大匙 乾酵母粉 ,(約1½茶匙)
- 1 顆 蛋 (大型) (約65克)
- 290 克 高筋麵粉
奶油乳酪糖霜
- 50 克 冰糖粉
- 50 克 奶油乳酪
- 30 克 奶油, 切塊
- 2 大匙 牛奶
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 1696 kJ / 405 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Błonnik
- 2.8 g