
Urządzenia i Akcesoria
鹹魚雞粒炒飯
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
2 人份
Składniki
-
去皮去骨雞胸肉 切小丁200 克
-
醬油½ 大匙
-
米酒1 ½ 大匙
-
白胡椒粉 多備一些備用¼ 茶匙
-
鯖魚 ,薄鹽鯖魚片60 克
-
糖1 茶匙
-
蛋 打散3 顆
-
水1150 克
-
白米 洗淨瀝乾200 克
-
薑黃粉1 大匙
-
油15 克
-
蔥 切小段,留少許蔥花裝飾用2 枝
-
結球萵苣 切絲30 克
-
鹽 (opcjonalnie) 少許,依個人喜好鹽度調整
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
698 kcal /
2918 kJ
Białko
45.6 g
Tłuszcz
17.8 g
Węglowodany
86.2 g
Błonnik
1.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

米食萬歲
11 Przepisów
Tajwan
Tajwan