Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 克 去皮去骨雞胸肉, 切小丁
- ½ 大匙 醬油
- 1 ½ 大匙 米酒
- ¼ 茶匙 白胡椒粉, 多備一些備用
- 60 克 鯖魚 ,薄鹽鯖魚片
- 1 茶匙 糖
- 3 顆 蛋, 打散
- 1150 克 水
- 200 克 白米, 洗淨瀝乾
- 1 大匙 薑黃粉
- 15 克 油
- 2 枝 蔥, 切小段,留少許蔥花裝飾用
- 30 克 結球萵苣, 切絲
- 鹽, 少許,依個人喜好鹽度調整 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2918 kJ / 698 kcal
- Białko
- 45.6 g
- Węglowodany
- 86.2 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Błonnik
- 1.2 g