苏式榨菜鲜肉月饼
TM6 TM5

苏式榨菜鲜肉月饼

4.3 (16 ocen)

Składniki

油酥面团

  • 200 克 低筋面粉
  • 100 克 猪油

水油皮面团

  • 320 克 低筋面粉
  • 120 克 猪油
  • 20 克 糖粉
  • 90 克 水

鲜肉内馅

  • 140 克 榨菜 ,提前泡水去除盐分沥干
  • 400 克 猪肉肉糜
  • 15 克 糖
  • 2 茶匙 盐
  • 10 克 老抽
  • 10 克 料酒
  • 4 支 葱, 切细末
  • 10 克 麻油

组合

  • 2 颗 蛋黄, 打成蛋液
  • 适量 白芝麻, 装饰用

Wartości odżywcze
na 1 个
Kalorie
1194.7 kJ / 285.8 kcal
Białko
5.3 g
Węglowodany
24 g
Tłuszcz
18.6 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Błonnik
0.7 g
Sód
590.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy