Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 600 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- 300 g Wasser, lauwarm
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- ½ TL Zucker
- 2 TL Salz
- 50 g Öl
Knoblauchbutter und Fertigstellung
- 120 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Knoblauchzehen
- 1 Zwiebel, halbiert
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1208 kJ / 289 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gefüllte Focaccia Quattro Formaggi
2h 30min
Burger-Brötchen
1h 45min
Kräuterfaltenbrot
1 Std. 10 Min
Kräuterfaltenbrot
1h 20min
Gefülltes Fladenbrot
1 Std. 40 Min
Mini-Zupf-Pizzen
1h 45min
Käseecken zum Zupfen
1h 50 min.
Bunte Langos mit Bärlauchcreme
1h 30min
Hot-Dog-Faltenbrot
1h 35min
Knoblauchbaguettes
2h
Kräuter-Zupfbrot
2u. 20min
Ofen-Burger
1h 45min